lauantai 31. lokakuuta 2015

Kurpitsakeitto


Reilu vuosi sitten tein edellisen kerran kurpitsakeittoa. Tuolloin oman puutarhan kurpitsasta. Siitä tuli herkullista ja monta kertaa on ollut mielessä tehdä kurpitsakeittoa uudelleenkin. En vain ole saanut aikaiseksi. Kokeellisessa keittiössäni en tietenkään kirjannut käyttämääni reseptiä ylös. Muistan vain miksailleeni keittooni ainesosia useammastakin netistä löytyvästä kurpitsakeittoreseptistä.

Näin halloween-aikaan kauppojen vihannesosastoilla kurpitsat ovat taas kovasti näkyvillä. Päätin vihdoinkin toteuttaa uusinnan kurpitsakeitosta, nyt myskikurpitsasta. Tällä kertaa kirjaisin myös reseptin ylös vastaisuuden varalle.

Myskikurpitsakeitto 

1 myskikurpitsa (vähän reilu kilo)
ruokaöljyä
10 cm pätkä purjoa
1 varsisellerin varsi
8 dl vettä
1 kanaliemikuutio
(1 rkl mangososetta)
1dl kermaa
suolaa
mustapippuria
cayannepippuria
curry powderia
2 rkl sitruunamehua

Lohko myskikurpitsa pitkittäissuunnassa palasilsi. Poista simenet (itse kaavin ne jätskikauhalla). Asettele lohkot leivinpaperin päälle uunipellille ja valuta niiden päälle hieman öljyä. Paahda lohkoja 200 C uunissa n. puoli tuntia.

Kuullota ölyssä kattilan pohjalla pilkotut purjot ja varsiselleri. Kaada päälle vesi ja lisää kanaliemikuutio. Kaavi "kurpitsaliha" paahdetuista kurpitsalohkoista (paahtamisen jälkeen irtoaa helposti kuorestaan). Lisää kurpitsat, mausteet, mangosose, kerma ja sitruunamehu liemeen. Keitä vielä n. 30 min.

Soseuta sauvasekoittimella. Annoksen pintaan nokare ranskankermaa. Toimii myös vaikkapa raejuustollakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti