torstai 10. joulukuuta 2015

DIY suklaakonvehdit



Tarhan tätejä alkaa olemaan jo aika monta, kun lapset ovat eri hoitoryhmissä. Yhteiseksi kiitokseksi hyvästä hoidosta päätin värkkäillä suklaakonvehteja päiväkodin kahvihuoneeseen.


Viimevuotiset konvehtini eivät menneet aivan kuin Stömsössä. Kardemummasuklaideni maku oli tuolloinkin hyvä, mutta konvehtini jämähtivät Ikeasta ostettuihin suklaamuotteihin. Eikä niistä ollut paljon tuliaisiksi viemisiä. Tänä vuonna ostin Prismasta tällaisen silikonisen konvehtimuotin. Tällä kertaa muotti toimi loistavasti. Puolisen tuntia pakastimessa riitti jähmettämään suklaasydämet.


Sillä aikaa kun yksi muotillinen jähmettyi pakastimessa, värkkäilin valkosuklaa-mustikka -konvehteja tällaisiin pieniin tryffelivuokiin.

Valkosuklaa-mustikka -konvehdit

200 g valkosuklaata
kuivattuja mustikoita

Sulata suklaa vesihauteessa. Valuta sula suklaa tryffelivuokiin. Ripottele pintaan kuivatut mustikat. Tai sekoita mustikat suklaamassaan ennen vuokiin annostelua. Laita konvehdit hetkeksi pakastimeen jähmettymään.


Joku aika sitten mieheni osti minulle tällaisen silikonisen suklaansulatuspullon. Kakun kuorruttamiseen vähän pienehkö, mutta konvehtiaskartelussa vallan mainio apuväline, jolla sulan suklaan annostelu muotteihin käy näppärästi.


Kardemummasuklaakonvehdit

200 g tummaa suklaata
1 tl kardemummaa

Käytin Brunbergin 53 % suklaata. (Brunbergilla on ainoat löytämäni laktoosittomat suklaat.) Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita kardemumma suklaamassaan. Valuta massa muotteihin ja laita hetkeksi pakastimeen jähmettymään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti