lauantai 27. toukokuuta 2017

Mansikka-raparperijäätelö


Lelujen kerääminen -Mikä ihana tekosyy tehdä lapsille (itselle) kototekoista jäätelöä! Muutamia vuosia sitten ostin jäätelökoneen. Ensimmäiset pari vuotta kapistus taisi pyöriä keittiökaapin perukoilla käyttämättömänä turhakkeena. Kunnes pari vuotta sitten bongasin äitini ET-lehdestä raparperijäätelön ohjeen. Ihanan helppo ja maukas. Tuota perusreseptiä olen sittemmin muunnellut mm. maidottomaksi ja miten milloinkin. Nykyään kaikille perheenjäsenillemme käy jo laktoosittomat tuotteet, joten useimmiten maidollisena versiona, vaikkakin tuo soijaversiokin on huippuhyvää.

Tänään tällainen versio:

2 dl kermaa
2 dl turkkilaista jogurttia
3/4 dl vanilijakastiketta
3 rkl kototekoista raparperihilloa
3 isoa mansikkaa pienen pieniksi kuutioiksi pilkottuna
1 tl vanilijasokeria
n. 2-3 rkl sokeria (tai tarpeen mukaan)
ripaus kardemummaa

Kerma vatkataan. Lisätään jogurtti ja vanilijakastike, raparperihillo sekä mansikat. Lisää vanilijasokeri. Massan makeus riippuu hyvin pitkälti tuosta hillon makeudesta. Makeutta kannattaa siis maistella ja lisäillä sokeria tarpeen mukaan. Kun massa on sopivan makeaa, lisätään lopuksi hippunen kardemummaa.

Itse jäätelön teossa kannattaa noudattaa jäätelökoneen ohjeita. Omassani tuo massa pyöri kahdessa erässä 10-15 min kerrallaan. Periaatteessa tuo varmasti onnistuu ilman jäätelökonettakin, jos sekoittelee massaa muutamia kertoja jäätymisen aikana. Aikaa vaan menee enemmän.

Annoksia riittää neljälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti